Teknik Bilgiler
Stok Kodu
9789754189599
Boyut
135-195
Sayfa Sayısı
70
Basım Yeri
İstanbul
Basım Tarihi
1985-10
Kapak Türü
Karton
Kağıt Türü
3. Hamur
Dili
Türkçe

Yedi AskıArap Şiirinin İlk Parlak Dönemi

7,00TL
Satışta değil
9789754189599
405721
Yedi Askı
Yedi Askı Arap Şiirinin İlk Parlak Dönemi
7.00
Yedi Aşkı, Arap şiirinin İslam dininin doğuşundan yaklaşık yetmiş yıl önce yaratılmış yapıtlardır. İmrülkays, Tarafe, Haris, Amr, Ahtare, Zeheyr ve Lebid adlı ozanların sözlü edebiyat geleneği içinde ortaya koyan ilk parlak örneklerdir. Bu şiirlerde Arabistan yarımadasındaki göçebe yaşamının ayrıntıları, aşk ve savaş temaları, çölün yarattığı güç yaşama koşulları somut bir biçimde dile getirilir. Bu şiirlerin örülüşünde sevgi, yiğitlik ve övünmenin dışında yerginin de önemli bir yer tuttuğu görülür.
İsmet Zeki Eyüboğlu'nun titiz bir çalışma ürünü olan bu çevirisinin, bu alandaki büyük bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz.
  • Açıklama
    • Yedi Aşkı, Arap şiirinin İslam dininin doğuşundan yaklaşık yetmiş yıl önce yaratılmış yapıtlardır. İmrülkays, Tarafe, Haris, Amr, Ahtare, Zeheyr ve Lebid adlı ozanların sözlü edebiyat geleneği içinde ortaya koyan ilk parlak örneklerdir. Bu şiirlerde Arabistan yarımadasındaki göçebe yaşamının ayrıntıları, aşk ve savaş temaları, çölün yarattığı güç yaşama koşulları somut bir biçimde dile getirilir. Bu şiirlerin örülüşünde sevgi, yiğitlik ve övünmenin dışında yerginin de önemli bir yer tuttuğu görülür.
      İsmet Zeki Eyüboğlu'nun titiz bir çalışma ürünü olan bu çevirisinin, bu alandaki büyük bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz.
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitaba henüz kimse yorum yapmamıştır.
Kapat