Haksız Yakalama,Tutuklama ve El Koyma Nedeniyle Tazminat %15 indirimli
Teknik Bilgiler
Stok Kodu
9786051465258
Boyut
145-215
Sayfa Sayısı
622
Baskı
3
Basım Tarihi
2015-01
Kapak Türü
Karton
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
Türkçe

Haksız Yakalama, Tutuklama ve El Koyma Nedeniyle TazminatAİHM -Yargıtay Kararları- Son Yasal Düzenlemeler Işığında

Yazar: Fatih Kanmaz
Yayınevi : Adalet Yayınevi
65,00TL
Satışta değil
9786051465258
570011
Haksız Yakalama, Tutuklama ve El Koyma Nedeniyle Tazminat
Haksız Yakalama, Tutuklama ve El Koyma Nedeniyle Tazminat AİHM -Yargıtay Kararları- Son Yasal Düzenlemeler Işığında
65.00
Kitabımızın ikinci baskısından sonra, üçüncü baskıda CMK'nın 141 ila 144. Maddelerinde ve dolayısıyla koruma tedbirleri nedeniyle uygulamada ortaya çıkan hukuka aykırılıklara ilişkin değişikliklikler yorumlarıyla beraber kitaba işlenmiş, kararlar güncellenmiş, hakimlerin tazminat sorumluluğuna ilişkin bölüm açıklamaları, gerek 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu, gerekse 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunundaki düzenlemeler ışığında, koruma tedbirleri nedeniyle açılacak tazminat davalarının kişilere mi yoksa Devlete karşı mı açılması gerektiği hususunda gerekli inceleme ve açıklamalara yer verilmiştir.
Konu ile ilgili Yargıtay kararları, karşı oy görüşleri ile birlikte alınmış ve savunulan farklı kanaatlere yer verilmiştir.
  • Açıklama
    • Kitabımızın ikinci baskısından sonra, üçüncü baskıda CMK'nın 141 ila 144. Maddelerinde ve dolayısıyla koruma tedbirleri nedeniyle uygulamada ortaya çıkan hukuka aykırılıklara ilişkin değişikliklikler yorumlarıyla beraber kitaba işlenmiş, kararlar güncellenmiş, hakimlerin tazminat sorumluluğuna ilişkin bölüm açıklamaları, gerek 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu, gerekse 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunundaki düzenlemeler ışığında, koruma tedbirleri nedeniyle açılacak tazminat davalarının kişilere mi yoksa Devlete karşı mı açılması gerektiği hususunda gerekli inceleme ve açıklamalara yer verilmiştir.
      Konu ile ilgili Yargıtay kararları, karşı oy görüşleri ile birlikte alınmış ve savunulan farklı kanaatlere yer verilmiştir.
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitaba henüz kimse yorum yapmamıştır.
Kapat