%35
Binbir Gece Masalları Richard F. Burton
Teknik Bilgiler
Stok Kodu
9786052982020
Boyut
12.50x19.50
Sayfa Sayısı
200
Basım Yeri
İstanbul
Baskı
1
Basım Tarihi
2017-12
Çeviren
Gülgün Bayata
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
Türkçe
Orijinal Adı
The Tale of the Jewish Doctor, The Queen of Serpents

Binbir Gece MasallarıBabil Kitaplığı 26

35,00TL
22,75TL
%35
Satışta değil
9786052982020
736800
Binbir Gece Masalları
Binbir Gece Masalları Babil Kitaplığı 26
22.75

“Rafael Cansinos-Asséns yapıtının bir yerinde, klasik ve modern on dört dilde yıldızları selamlayabileceğine dair yemin eder. Burton ise on yedi dilde düş görür, otuz beş dile hâkim olduğunu söyler. Bu dil zenginliği onun betimlemelerini tüketmez, tüketmediği gibi sahip olduğu aşırı özelliklerle de uyumludur. Sir Richard'ın çevirisinden Binbir Gece'de gezinmek Denizci Sinbad tarafından Arapçadan kelimesi kelimesine çevrilmiş ve yorumlanmış bir çeviride dolaşmaktan daha az inandırıcı değildir.

Yüzlerce beyit ve şarkı yer alır Binbir Gece Masalları'nda; Lane onları aslına sadık kalarak akıcı bir düzyazıyla aktarmıştı. Burton ise şairdi.”

- Jorge Luis Borges

  • Açıklama
    • “Rafael Cansinos-Asséns yapıtının bir yerinde, klasik ve modern on dört dilde yıldızları selamlayabileceğine dair yemin eder. Burton ise on yedi dilde düş görür, otuz beş dile hâkim olduğunu söyler. Bu dil zenginliği onun betimlemelerini tüketmez, tüketmediği gibi sahip olduğu aşırı özelliklerle de uyumludur. Sir Richard'ın çevirisinden Binbir Gece'de gezinmek Denizci Sinbad tarafından Arapçadan kelimesi kelimesine çevrilmiş ve yorumlanmış bir çeviride dolaşmaktan daha az inandırıcı değildir.

      Yüzlerce beyit ve şarkı yer alır Binbir Gece Masalları'nda; Lane onları aslına sadık kalarak akıcı bir düzyazıyla aktarmıştı. Burton ise şairdi.”

      - Jorge Luis Borges

  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitaba henüz kimse yorum yapmamıştır.
Kapat