%20
Yargı Sürecinin Doğası Benjamin N. Cardozo
Teknik Bilgiler
Stok Kodu
9789944612388
Boyut
13.00x19.50
Sayfa Sayısı
146
Basım Yeri
İstanbul
Baskı
3
Basım Tarihi
2021-11
Çeviren
Sedat Erçin
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
Türkçe

Yargı Sürecinin Doğası

28,00TL
22,40TL
%20
Satışta değil
9789944612388
754340
Yargı Sürecinin Doğası
Yargı Sürecinin Doğası
22.40

“Yargıçlık kürsüsünde geçirdiğim ilk yıllarda, atıldığım bu deryada nasıl yol bulacağımdan, ruhen çok fazla sıkıntı duydum. Hukukta kesinliği bulmak için çabaladım. Onu aramanın nafile olduğunu gördüğümde, çaresiz kaldım ve bunaldım. Karaya varmaya çalışıyordum, yerleşik ve sabit kuralların olduğu sağlam karaya, kararsız zihnimin ve vicdanımın solgunluğu ve zayıf ışığına kıyasla kendisini daha sade ve daha emredici işaretlerle bildirecek bir adalet cennetine. “Gerçek cennetin her zaman varolanların ötesinde olduğu Browning'in ‘Paracelsus'undaki seyyahlarla” buldum kendimi. Yıllar geçtikçe ve yargılama sürecinin doğasına daha çok kafa yordukça hukuktaki belirsizlik ile daha bir uzlaşır oldum, çünkü bunun kaçınılmaz bir şey olduğunu görecek kadar olgunlaştım. Hukukî muhakeme sürecinde en yüksek noktalara erişimin bir keşif değil, yaratım meselesi olduğunu; kuşku ve kuruntuların, umut ve endişelerin, doğum sancısı ve ölüm sızısı gibi nihayetleri gelene dek hizmet veren ve bu nihayetle beraber yenileri husule gelen prensiplerin bir takım zihin sancıları olduğunu görme yönünde olgunlaştım.….”

- Benjamin N. Cardozo

“Kitap, hukuki pragmatizmin açık, manalı ve özlü bir manifestosu, ayrıca realist hareketin bir müjdeleyicisi olması bakımından önemli ve değerlidir.”

- Richard A. Posner

  • Açıklama
    • “Yargıçlık kürsüsünde geçirdiğim ilk yıllarda, atıldığım bu deryada nasıl yol bulacağımdan, ruhen çok fazla sıkıntı duydum. Hukukta kesinliği bulmak için çabaladım. Onu aramanın nafile olduğunu gördüğümde, çaresiz kaldım ve bunaldım. Karaya varmaya çalışıyordum, yerleşik ve sabit kuralların olduğu sağlam karaya, kararsız zihnimin ve vicdanımın solgunluğu ve zayıf ışığına kıyasla kendisini daha sade ve daha emredici işaretlerle bildirecek bir adalet cennetine. “Gerçek cennetin her zaman varolanların ötesinde olduğu Browning'in ‘Paracelsus'undaki seyyahlarla” buldum kendimi. Yıllar geçtikçe ve yargılama sürecinin doğasına daha çok kafa yordukça hukuktaki belirsizlik ile daha bir uzlaşır oldum, çünkü bunun kaçınılmaz bir şey olduğunu görecek kadar olgunlaştım. Hukukî muhakeme sürecinde en yüksek noktalara erişimin bir keşif değil, yaratım meselesi olduğunu; kuşku ve kuruntuların, umut ve endişelerin, doğum sancısı ve ölüm sızısı gibi nihayetleri gelene dek hizmet veren ve bu nihayetle beraber yenileri husule gelen prensiplerin bir takım zihin sancıları olduğunu görme yönünde olgunlaştım.….”

      - Benjamin N. Cardozo

      “Kitap, hukuki pragmatizmin açık, manalı ve özlü bir manifestosu, ayrıca realist hareketin bir müjdeleyicisi olması bakımından önemli ve değerlidir.”

      - Richard A. Posner

  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitaba henüz kimse yorum yapmamıştır.
Kapat