Tahıl Beyin Kutulu Özel Set (4 Kitap Takım) David Perlmutter
Teknik Bilgiler
Stok Kodu
9786052998625
Boyut
13.50x21.50
Sayfa Sayısı
1352
Basım Yeri
İstanbul
Baskı
1
Basım Tarihi
2020-02
Çeviren
Şelale Dalyan
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
Türkçe

Tahıl Beyin Kutulu Özel Set (4 Kitap Takım)

131,25TL
Satışta değil
9786052998625
821643
Tahıl Beyin Kutulu Özel Set (4 Kitap Takım)
Tahıl Beyin Kutulu Özel Set (4 Kitap Takım)
131.25

Tahıl Beyin - Yemek Kitabı

Sağlık Durumunuzu İyileştirip Hayatınızı Değiştirecek 150'den Fazla Glutensiz Tarif.

İdeal Sağlık ve Zihinsel Berraklık İçin Devrim Niteliğindeki Tahıl Beyin Diyetini Mutfağınıza Getirin. Dr. David Perlmutter'in çoksatan Tahıl Beyin adlı eşsiz eseri buğday, şeker ve karbonhidratlara maruz kalmanın beyinde yarattığı yıkıcı etkileri gözler önüne sererek sağlığımız hakkında düşünme biçimimizde devrim yarattı. Artık doğru yiyecekleri tüketerek beyninizde yeni beyin hücrelerinin üretimini teşvik edebilir ve “zeki genler”inizin kontrolünü elinize alabilirsiniz.

Tahıl Beyin Yemek Kitabı beyninizin etkinliğini ve enerjisini korumanızı sağlarken insanı elden ayaktan düşüren nörolojik hastalıklara da daha yaygın, sıradan sağlık sorunlarına da yakalanma riskinizi azaltan 150'den fazla leziz tarif içeriyor. Kahvaltı, öğle yemeği ve ara öğün olarak lezzetli pek çok seçenek sunan Dr. Perlmutter sağlıklı, leziz ve yapımı kolay yemeklerle glutensiz beslenme yolunda sağlam adımlarla ilerlemeniz için ihtiyacınız olan bütün stratejileri anlatıyor. Sağlığınızı ve tükettiğiniz yiyecekleri önemsiyorsanız, bu kitaba ihtiyacınız var.

“Beyninizi güçlendirmek, hafızanızı korumak, ruh halinizi iyileştirmek, enerjinizi artırmak ve hastalıklardan kurtulmak istiyorsanız Dr. Perlmutter'in sözlerine kulak verin. Bu kitap size beyninize nasıl bakacağınızı ve onu nasıl beslemeniz gerektiğini anlatan bir kılavuz!”

- Dr. Mark Hyman, Kan Şekeri Diyeti Kitabının Yazarı

“Perlmutter bizi sözde sağlıklı tam tahılların beynimiz üzerindeki yıkıcı etkilerini gözlemleyebileceğimiz bir tura çıkarıyor. Modern buğday başta olmak üzere tahıllar kalp krizleri, trafik kazaları ve kafa travmaları nedeniyle zarar gören beyinlerin toplam sayısından daha fazla beyne zarar veriyor. Dr. Perlmutter beyin sağlığının ve işlevinin korunması veya beyinde iyileşme sağlanması için buğdaysız beslenmenin benimsenmesi gerektiğini ikna edici bir dille anlatıyor.”

- Dr. William Davis,Buğday Kitabının Yazarı

“Dr. Perlmutter en hassas organımız olan beynimizi yenilikçi bir yaklaşımla ele alıyor. Kendisi nörolojik hastalıkların tedavisinde alternatif ve geleneksel yaklaşımlardan faydalanma konusunun tartışmasız lideridir. Ona yönlendirdiğim hastalar harika sonuçlar aldı. Gelişmelere öncülük eden Perlmutter tıbba bakış açınızı değiştirmenize yardımcı olabilir.”

- Dr. Mehmet Öz

“Bunama ve diğer pek çok beyin hastalığı ne kaçınılmazdır ne de genetik. Bu hastalıklar tahıl ve şeker yönünden zengin bir beslenme şeklinin tercih edilmesiyle doğrudan bağlantılıdır. Tahıl Beyin yalnızca bunu kanıtlamakla kalmıyor, aynı zamanda size beyninizi veya sevdiklerinizin beynini korumak için bilmeniz gereken her şeyi sunuyor.”

- Dr. Christiane Northrup

Tahıl Beyin

Karbonhidratların sizi öldürdüğünü biliyor muydunuz?

Dünyaca ünlü Nörolog David Perlmutter, bu kitapta uzun yıllardır tıp literatürünün derinlerinde gizlenen bir gerçeği dile getiriyor: Karbonhidratlar beyninize zarar verir. Tam tahıllı gıdalar gibi sağlıklı olduğu iddia edilen karbonhidratlar bile bunama, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, epilepsi, anksiyete, kronik baş ağrıları, depresyon ve cinsel isteksizlik gibi pek çok farklı sorun ve hastalığa neden olabilir.

Bu kitap size beyninizin kaderini genlerinizin değil, tükettiğiniz besinlerin belirlediğini gösteriyor. Aralarında beyin hastalıklarının da bulunduğu tüm dejeneratif hastalıkların temelinde, özellikle de gluten içeren ya da şeker oranı yüksek karbonhidratların tetiklediği bir olgu yatar: enflamasyon. Doktor Perlmutter ekmek sepetinizdekilerin veya meyve tabağınızdakilerin beyninize neler yapabileceğini, statin içeren ilaçların hafızanızı nasıl zayıflatabileceğini, neden "iyi yağlar" açısından zengin bir beslenme şeklinin ideal beslenme şekli olduğunu ve her yaşta yeni beyin hücreleri üretebilmenin nasıl mümkün olabildiğini anlatıyor.

Perlmutter'ın devrimsel dört haftalık planı size beyninizi daha sağlıklı, canlı ve uyanık tutmanın yollarını gösterirken beyin hastalıklarıyla karşılaşma riskinizi azaltacak ve sizi sık rastlanan rahatsızlıklardan ilaç kullanmadan kurtaracak çözümler sunuyor. Kolaylıkla uygulayabileceğiniz stratejiler, lezzetli tarifler ve haftalık hedefler sayesinde bu planı hayata geçirmeniz çok kolay! Son teknolojiler ışığında yapılan araştırmalar, gerçek değişim hikâyeleri ve pratik tavsiyelerle Tahıl Beyin size "akıllı genlerin" kontrolünü ele geçirmeyi, yeniden mutlu olmayı, sağlıklı ve dopdolu bir hayatın tadını çıkarmayı öğretiyor.

"Doktor Perlmutter en hassas organımız olan beynimizi yenilikçi bir yaklaşımla ele alıyor. Kendisi nörolojik hastalıkların tedavisinde alternatif ve geleneksel yaklaşımlardan faydalanma konusunun tartışmasız lideridir. Ona yönlendirdiğim hastalar harika sonuçlar aldı. Gelişmelere öncülük eden Perlmutter tıbba bakış açınızı değiştirmenize yardımcı olabilir."

- Dr. Mehmet Öz

"Perlmutter bizi sözde sağlıklı tam tahılların beynimiz üzerindeki yıkıcı etkilerinin arasında bir tura çıkarıyor. Modern buğday başta olmak üzere tahıllar; kalp krizleri, trafik kazaları ve kafa travmaları nedeniyle zarar gören beyinlerin toplam sayısından daha fazla beyne zarar veriyor. Doktor Perlmutter beyin sağlığının ve işlevinin korunması veya beyinde iyileşme sağlanması için buğdaysız beslenmenin benimsenmesi gerektiğini ikna edici bir dille anlatıyor."

- Dr. William Davis, Buğday Göbeği kitabının yazarı

"Beyninizi güçlendirmek, hafızanızı korumak, ruh halinizi iyileştirmek, enerjinizi artırmak ve daha pek çok şikâyete yol açan hastalıktan kurtulmak istiyorsanız Doktor Perlmutter'ın sözlerine kulak verin. Bu kitap size beyninize nasıl bakacağınızı ve onu nasıl beslemeniz gerektiğini anlatan bir kılavuz!"

-Dr. Mark Hyman, Kan Şekeri Diyeti kitabının yazarı-

"Bunama ve diğer pek çok beyin hastalığı ne kaçınılmazdır ne de genetik. Bu hastalıklar tahıl ve şeker yönünden zengin bir beslenme şeklinin tercih edilmesiyle doğrudan bağlantılıdır. Tahıl Beyin yalnızca bunu kanıtlamakla kalmıyor, aynı zamanda da size beyninizi veya sevdiklerinizin beynini korumak için bilmeniz gereken her şeyi sunuyor."

-Dr. Christiane Northrup

Tahıl Beyimn Yaşam Planı

Uluslararası çoksatan Tahıl Beyin'de verilen tavsiyeleri uygulama vakti geldi!

Tahıl Beyin'de yaşam tarzımızı “neden” değiştirmemiz gerektiğini anladık, bu kitapta ise bunu “nasıl” yapacağımızı öğreneceğiz…

Dr. David Perlmutter dünya çapında milyonlar satan kitaplarıyla hepimizin hayatını değiştirmeye ve bize uygulanabilir çözümler sunmaya devam ediyor. İnsanların ömür boyu muzdarip olacaklarına inandıkları kronik ya da tedavisi güç hastalıklardan kurtulabileceklerini, beyin rahatsızlığı riskini azaltabileceklerini ve kilo verip fit bir vücuda sahip olabileceklerini belirten Dr. Perlmutter, Tahıl Beyin Yaşam Planı'nda tüm bunların gerçekleşmesi için neler yapılması gerektiğini adım adım anlatıyor.

Glütenin beyinle alakalı yıkıcı etkileri ve bağırsak-beyin bağlantısı gibi konulardaki bilinmeyen, sarsıcı gerçekleri ortaya çıkaran Dr. Perlmutter, güncel bilimsel araştırmalar ışığında uykuya, stresle başa çıkma yollarına, egzersize, ilişkilere ve çok daha fazlasına değinerek yaşam tarzınızı değiştirme konusunda aklınıza takılabilecek bütün sorulara yanıtlar sunuyor.

Bu kitaptaki yol haritasını takip ederek hastalıklardan kurtulun, kendinizi daha iyi hissedin, ömür boyu sağlıklı ve mutlu yaşayın…

“Herkes Tahıl Beyin Yaşam Planı'nı uygulasaydı obezite, diyabet, kanser, bunama, eklem iltihabı gibi rahatsızlıklarda ciddi bir düşüş yaşanırdı. Kısacası dünya daha iyi bir yer olurdu.”

Prof Dr. Dale Bredesen

“Ünlü nörolog Dr. Perlmutter, yıllardır bağırsak-beyin ilişkisine öncülük eden isimlerden biri. Tahıl Beyin Yaşam Planı'nda klinik uzmanlığını ve son bilimsel gelişmelerin içyüzünü bir araya getirerek beyin sağlığına kavuşmak için etkili bir reçete sunuyor.”

Prof. Dr. David S. Ludwig

“Bilimsel kanıtlara dayanarak hazırlanan Tahıl Beyin Yaşam Planı, sağlığınıza kavuşup ömür boyu mutlu bir yaşam sürmenize yardım edecek bir programın yol haritasını içeriyor.”

Melissa Hartwig

“Tahıl Beyin Yaşam Planı en iyi şekilde görünmenize, hissetmenize ve kaliteli bir yaşam sürmenize yardımcı olabilmek için bir araya getirilmiş yaklaşık 35 yıllık klinik uygulama ve araştırmanın eseri.”

Robb Wolf

“Eğer sağlıklı bir yaşama kavuşmak, iyi hissetmek, beyninizin performansını artırmak, hayatı sevmek ve dolu dolu yaşamak istiyorsanız bir plana ihtiyacınız var. İşte o plan bu kitapta...”

Dr. Mark Hyman

Beyin ve Bağırsak

Beyin ve Bağırsak'la yeni ufuklara yelken açın ve ikinci beyin olarak nitelendirilen bağırsakların, beynin kaderini belirleme gücünü keşfedin!

Otizm, demans, multipl skleroz, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu gibi hastalıklar çağımızın “salgını” haline geldi. Bunların görülme oranının hızla artıyor olması, kesin bir tedavi yöntemi bulunamaması sebebiyle ciddi bir tedirginlik yarattı. Ancak artık bu sorunları çözebilecek bir tıp devriminin eşiğindeyiz: Bu devrime liderlik eden Dr. David Perlmutter, Beyin ve Bağırsak'ta mikrobiyomunuzun (vücudunuzdaki bakteri topluluğunun) beyninizin sağlık durumunu ciddi anlamda etkilediğini ortaya koyuyor. Doğum anından itibaren bağırsaklarınızda olup bitenler herhangi bir beyin rahatsızlığı konusunda risk altında olup olmayacağınızı belirleyebiliyor!

Bu konuda daha çok yol katedilmesi gerekiyor olsa da bu ciddi tabloya iyimser ve çözüm odaklı bakan Dr. David Perlmutter, bu hastalıkların sebebini bağırsak-beyin bağlantısı üzerinden açıklamakla kalmıyor, aynı zamanda bağırsak bakterilerinizi yeniden dengelemenizi ve beyninizi daha sağlıklı kılmanızı sağlayacak probiyotik ve prebiyotik odaklı bir beslenme programı öneriyor.

Beyin ve Bağırsak'la bedeninizi daha iyi tanıyın, sağlığınızın rotasını kendiniz çizin ve böylece yeni bir devir başlasın…

“Bütünsel sağlık anlayışına sahip olan Dr. David Perlmutter, devrim niteliğindeki bu yeni kitabında bağırsağınızı iyileştirmenize ve beyninizi ideal formuna kavuşturmanıza yardımcı olmak için güçlü bir program sunuyor. Bu kitabı bütün hastalarıma ve arkadaşlarıma tavsiye edeceğim.”

Dr. Daniel G. Amen, Beyninizi Değiştirin Hayatınız Değişsin'in Yazarı

“Beyin ve Bağırsak nadir görülen, heyecan verici istisnalardan biri: Kolay anlaşılır, kısa ve öz hale getirilmiş öyle derin ve aydınlatıcı bilgilerle dolu ki okura bir okuma deneyiminden çok daha fazlasını yaşatıyor. Beyin ve Bağırsak mutlaka sağlık ve beslenmeyle ilgili okuyacağınız kitaplar arasında yer almalı.”

Dr. William Davis, Buğday Göbeği'nİn Yazarı

“Yirmi birinci yüzyıldaki en önemli tıbbi buluş, bağırsaktaki bakteriler ile otizmden depresyona, astımdan otoimmün hastalıklara, diyabetten demansa kadar neredeyse bütün kronik hastalıklar arasındaki bağlantıyı kurmak oldu. Beyin ve Bağırsak ise bütün ezberleri bozuyor. Aradaki bu bağlantıyı ilk defa bu dâhi doktor ve bilim insanı çözüyor ve bize neden içimizdeki bahçeye (mikrobiyomumuza) iyi bakmamız gerektiğini açıklıyor, radikal ama bir o kadar da basit bir programla mikrobiyomumuzu sıfırlama, yeniden başlatma ve yenileme imkânı sağlıyor.”

Dr. Mark Hyman, Kan Şekeri Diyeti'nin Yazarı

“İnsanlarda sindirimi bağırsak bakterileri yapıyor. Dr. Perlmutter de bizi bu bakterilerin beynimizi iyi ya da kötü yönde nasıl etkilediğini anlamamızı sağlayacak bir yolculuğa çıkarıyor.”

Dr. Mehmet Öz

“Bravo! Ezber bozan son kitabıyla Dr. Perlmutter bize sağlığımızın, özellikle de beynimizin kontrolünü elimize nasıl alacağımızı bilimin yeni mikrobiyom cephesi üzerinden anlatıyor. Beynimiz ile bağırsağımız arasındaki bağlantıyı çözerek hastalıklardan nasıl kaçınacağımızı, nasıl sağlıklı yaşlanacağımızı, stresle nasıl baş edeceğimizi ve ruh halimizi nasıl kontrol edeceğimizi açıklıyor. Devrim niteliğindeki fikirler ve pratik önerilerle Dr. Perlmutter, bize beyin rahatsızlıklarına karşı savaşma fırsatı veriyor. Bayıldım bu kitaba!”

Dr. John Ratey

  • Açıklama
    • Tahıl Beyin - Yemek Kitabı

      Sağlık Durumunuzu İyileştirip Hayatınızı Değiştirecek 150'den Fazla Glutensiz Tarif.

      İdeal Sağlık ve Zihinsel Berraklık İçin Devrim Niteliğindeki Tahıl Beyin Diyetini Mutfağınıza Getirin. Dr. David Perlmutter'in çoksatan Tahıl Beyin adlı eşsiz eseri buğday, şeker ve karbonhidratlara maruz kalmanın beyinde yarattığı yıkıcı etkileri gözler önüne sererek sağlığımız hakkında düşünme biçimimizde devrim yarattı. Artık doğru yiyecekleri tüketerek beyninizde yeni beyin hücrelerinin üretimini teşvik edebilir ve “zeki genler”inizin kontrolünü elinize alabilirsiniz.

      Tahıl Beyin Yemek Kitabı beyninizin etkinliğini ve enerjisini korumanızı sağlarken insanı elden ayaktan düşüren nörolojik hastalıklara da daha yaygın, sıradan sağlık sorunlarına da yakalanma riskinizi azaltan 150'den fazla leziz tarif içeriyor. Kahvaltı, öğle yemeği ve ara öğün olarak lezzetli pek çok seçenek sunan Dr. Perlmutter sağlıklı, leziz ve yapımı kolay yemeklerle glutensiz beslenme yolunda sağlam adımlarla ilerlemeniz için ihtiyacınız olan bütün stratejileri anlatıyor. Sağlığınızı ve tükettiğiniz yiyecekleri önemsiyorsanız, bu kitaba ihtiyacınız var.

      “Beyninizi güçlendirmek, hafızanızı korumak, ruh halinizi iyileştirmek, enerjinizi artırmak ve hastalıklardan kurtulmak istiyorsanız Dr. Perlmutter'in sözlerine kulak verin. Bu kitap size beyninize nasıl bakacağınızı ve onu nasıl beslemeniz gerektiğini anlatan bir kılavuz!”

      - Dr. Mark Hyman, Kan Şekeri Diyeti Kitabının Yazarı

      “Perlmutter bizi sözde sağlıklı tam tahılların beynimiz üzerindeki yıkıcı etkilerini gözlemleyebileceğimiz bir tura çıkarıyor. Modern buğday başta olmak üzere tahıllar kalp krizleri, trafik kazaları ve kafa travmaları nedeniyle zarar gören beyinlerin toplam sayısından daha fazla beyne zarar veriyor. Dr. Perlmutter beyin sağlığının ve işlevinin korunması veya beyinde iyileşme sağlanması için buğdaysız beslenmenin benimsenmesi gerektiğini ikna edici bir dille anlatıyor.”

      - Dr. William Davis,Buğday Kitabının Yazarı

      “Dr. Perlmutter en hassas organımız olan beynimizi yenilikçi bir yaklaşımla ele alıyor. Kendisi nörolojik hastalıkların tedavisinde alternatif ve geleneksel yaklaşımlardan faydalanma konusunun tartışmasız lideridir. Ona yönlendirdiğim hastalar harika sonuçlar aldı. Gelişmelere öncülük eden Perlmutter tıbba bakış açınızı değiştirmenize yardımcı olabilir.”

      - Dr. Mehmet Öz

      “Bunama ve diğer pek çok beyin hastalığı ne kaçınılmazdır ne de genetik. Bu hastalıklar tahıl ve şeker yönünden zengin bir beslenme şeklinin tercih edilmesiyle doğrudan bağlantılıdır. Tahıl Beyin yalnızca bunu kanıtlamakla kalmıyor, aynı zamanda size beyninizi veya sevdiklerinizin beynini korumak için bilmeniz gereken her şeyi sunuyor.”

      - Dr. Christiane Northrup

      Tahıl Beyin

      Karbonhidratların sizi öldürdüğünü biliyor muydunuz?

      Dünyaca ünlü Nörolog David Perlmutter, bu kitapta uzun yıllardır tıp literatürünün derinlerinde gizlenen bir gerçeği dile getiriyor: Karbonhidratlar beyninize zarar verir. Tam tahıllı gıdalar gibi sağlıklı olduğu iddia edilen karbonhidratlar bile bunama, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, epilepsi, anksiyete, kronik baş ağrıları, depresyon ve cinsel isteksizlik gibi pek çok farklı sorun ve hastalığa neden olabilir.

      Bu kitap size beyninizin kaderini genlerinizin değil, tükettiğiniz besinlerin belirlediğini gösteriyor. Aralarında beyin hastalıklarının da bulunduğu tüm dejeneratif hastalıkların temelinde, özellikle de gluten içeren ya da şeker oranı yüksek karbonhidratların tetiklediği bir olgu yatar: enflamasyon. Doktor Perlmutter ekmek sepetinizdekilerin veya meyve tabağınızdakilerin beyninize neler yapabileceğini, statin içeren ilaçların hafızanızı nasıl zayıflatabileceğini, neden "iyi yağlar" açısından zengin bir beslenme şeklinin ideal beslenme şekli olduğunu ve her yaşta yeni beyin hücreleri üretebilmenin nasıl mümkün olabildiğini anlatıyor.

      Perlmutter'ın devrimsel dört haftalık planı size beyninizi daha sağlıklı, canlı ve uyanık tutmanın yollarını gösterirken beyin hastalıklarıyla karşılaşma riskinizi azaltacak ve sizi sık rastlanan rahatsızlıklardan ilaç kullanmadan kurtaracak çözümler sunuyor. Kolaylıkla uygulayabileceğiniz stratejiler, lezzetli tarifler ve haftalık hedefler sayesinde bu planı hayata geçirmeniz çok kolay! Son teknolojiler ışığında yapılan araştırmalar, gerçek değişim hikâyeleri ve pratik tavsiyelerle Tahıl Beyin size "akıllı genlerin" kontrolünü ele geçirmeyi, yeniden mutlu olmayı, sağlıklı ve dopdolu bir hayatın tadını çıkarmayı öğretiyor.

      "Doktor Perlmutter en hassas organımız olan beynimizi yenilikçi bir yaklaşımla ele alıyor. Kendisi nörolojik hastalıkların tedavisinde alternatif ve geleneksel yaklaşımlardan faydalanma konusunun tartışmasız lideridir. Ona yönlendirdiğim hastalar harika sonuçlar aldı. Gelişmelere öncülük eden Perlmutter tıbba bakış açınızı değiştirmenize yardımcı olabilir."

      - Dr. Mehmet Öz

      "Perlmutter bizi sözde sağlıklı tam tahılların beynimiz üzerindeki yıkıcı etkilerinin arasında bir tura çıkarıyor. Modern buğday başta olmak üzere tahıllar; kalp krizleri, trafik kazaları ve kafa travmaları nedeniyle zarar gören beyinlerin toplam sayısından daha fazla beyne zarar veriyor. Doktor Perlmutter beyin sağlığının ve işlevinin korunması veya beyinde iyileşme sağlanması için buğdaysız beslenmenin benimsenmesi gerektiğini ikna edici bir dille anlatıyor."

      - Dr. William Davis, Buğday Göbeği kitabının yazarı

      "Beyninizi güçlendirmek, hafızanızı korumak, ruh halinizi iyileştirmek, enerjinizi artırmak ve daha pek çok şikâyete yol açan hastalıktan kurtulmak istiyorsanız Doktor Perlmutter'ın sözlerine kulak verin. Bu kitap size beyninize nasıl bakacağınızı ve onu nasıl beslemeniz gerektiğini anlatan bir kılavuz!"

      -Dr. Mark Hyman, Kan Şekeri Diyeti kitabının yazarı-

      "Bunama ve diğer pek çok beyin hastalığı ne kaçınılmazdır ne de genetik. Bu hastalıklar tahıl ve şeker yönünden zengin bir beslenme şeklinin tercih edilmesiyle doğrudan bağlantılıdır. Tahıl Beyin yalnızca bunu kanıtlamakla kalmıyor, aynı zamanda da size beyninizi veya sevdiklerinizin beynini korumak için bilmeniz gereken her şeyi sunuyor."

      -Dr. Christiane Northrup

      Tahıl Beyimn Yaşam Planı

      Uluslararası çoksatan Tahıl Beyin'de verilen tavsiyeleri uygulama vakti geldi!

      Tahıl Beyin'de yaşam tarzımızı “neden” değiştirmemiz gerektiğini anladık, bu kitapta ise bunu “nasıl” yapacağımızı öğreneceğiz…

      Dr. David Perlmutter dünya çapında milyonlar satan kitaplarıyla hepimizin hayatını değiştirmeye ve bize uygulanabilir çözümler sunmaya devam ediyor. İnsanların ömür boyu muzdarip olacaklarına inandıkları kronik ya da tedavisi güç hastalıklardan kurtulabileceklerini, beyin rahatsızlığı riskini azaltabileceklerini ve kilo verip fit bir vücuda sahip olabileceklerini belirten Dr. Perlmutter, Tahıl Beyin Yaşam Planı'nda tüm bunların gerçekleşmesi için neler yapılması gerektiğini adım adım anlatıyor.

      Glütenin beyinle alakalı yıkıcı etkileri ve bağırsak-beyin bağlantısı gibi konulardaki bilinmeyen, sarsıcı gerçekleri ortaya çıkaran Dr. Perlmutter, güncel bilimsel araştırmalar ışığında uykuya, stresle başa çıkma yollarına, egzersize, ilişkilere ve çok daha fazlasına değinerek yaşam tarzınızı değiştirme konusunda aklınıza takılabilecek bütün sorulara yanıtlar sunuyor.

      Bu kitaptaki yol haritasını takip ederek hastalıklardan kurtulun, kendinizi daha iyi hissedin, ömür boyu sağlıklı ve mutlu yaşayın…

      “Herkes Tahıl Beyin Yaşam Planı'nı uygulasaydı obezite, diyabet, kanser, bunama, eklem iltihabı gibi rahatsızlıklarda ciddi bir düşüş yaşanırdı. Kısacası dünya daha iyi bir yer olurdu.”

      Prof Dr. Dale Bredesen

      “Ünlü nörolog Dr. Perlmutter, yıllardır bağırsak-beyin ilişkisine öncülük eden isimlerden biri. Tahıl Beyin Yaşam Planı'nda klinik uzmanlığını ve son bilimsel gelişmelerin içyüzünü bir araya getirerek beyin sağlığına kavuşmak için etkili bir reçete sunuyor.”

      Prof. Dr. David S. Ludwig

      “Bilimsel kanıtlara dayanarak hazırlanan Tahıl Beyin Yaşam Planı, sağlığınıza kavuşup ömür boyu mutlu bir yaşam sürmenize yardım edecek bir programın yol haritasını içeriyor.”

      Melissa Hartwig

      “Tahıl Beyin Yaşam Planı en iyi şekilde görünmenize, hissetmenize ve kaliteli bir yaşam sürmenize yardımcı olabilmek için bir araya getirilmiş yaklaşık 35 yıllık klinik uygulama ve araştırmanın eseri.”

      Robb Wolf

      “Eğer sağlıklı bir yaşama kavuşmak, iyi hissetmek, beyninizin performansını artırmak, hayatı sevmek ve dolu dolu yaşamak istiyorsanız bir plana ihtiyacınız var. İşte o plan bu kitapta...”

      Dr. Mark Hyman

      Beyin ve Bağırsak

      Beyin ve Bağırsak'la yeni ufuklara yelken açın ve ikinci beyin olarak nitelendirilen bağırsakların, beynin kaderini belirleme gücünü keşfedin!

      Otizm, demans, multipl skleroz, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu gibi hastalıklar çağımızın “salgını” haline geldi. Bunların görülme oranının hızla artıyor olması, kesin bir tedavi yöntemi bulunamaması sebebiyle ciddi bir tedirginlik yarattı. Ancak artık bu sorunları çözebilecek bir tıp devriminin eşiğindeyiz: Bu devrime liderlik eden Dr. David Perlmutter, Beyin ve Bağırsak'ta mikrobiyomunuzun (vücudunuzdaki bakteri topluluğunun) beyninizin sağlık durumunu ciddi anlamda etkilediğini ortaya koyuyor. Doğum anından itibaren bağırsaklarınızda olup bitenler herhangi bir beyin rahatsızlığı konusunda risk altında olup olmayacağınızı belirleyebiliyor!

      Bu konuda daha çok yol katedilmesi gerekiyor olsa da bu ciddi tabloya iyimser ve çözüm odaklı bakan Dr. David Perlmutter, bu hastalıkların sebebini bağırsak-beyin bağlantısı üzerinden açıklamakla kalmıyor, aynı zamanda bağırsak bakterilerinizi yeniden dengelemenizi ve beyninizi daha sağlıklı kılmanızı sağlayacak probiyotik ve prebiyotik odaklı bir beslenme programı öneriyor.

      Beyin ve Bağırsak'la bedeninizi daha iyi tanıyın, sağlığınızın rotasını kendiniz çizin ve böylece yeni bir devir başlasın…

      “Bütünsel sağlık anlayışına sahip olan Dr. David Perlmutter, devrim niteliğindeki bu yeni kitabında bağırsağınızı iyileştirmenize ve beyninizi ideal formuna kavuşturmanıza yardımcı olmak için güçlü bir program sunuyor. Bu kitabı bütün hastalarıma ve arkadaşlarıma tavsiye edeceğim.”

      Dr. Daniel G. Amen, Beyninizi Değiştirin Hayatınız Değişsin'in Yazarı

      “Beyin ve Bağırsak nadir görülen, heyecan verici istisnalardan biri: Kolay anlaşılır, kısa ve öz hale getirilmiş öyle derin ve aydınlatıcı bilgilerle dolu ki okura bir okuma deneyiminden çok daha fazlasını yaşatıyor. Beyin ve Bağırsak mutlaka sağlık ve beslenmeyle ilgili okuyacağınız kitaplar arasında yer almalı.”

      Dr. William Davis, Buğday Göbeği'nİn Yazarı

      “Yirmi birinci yüzyıldaki en önemli tıbbi buluş, bağırsaktaki bakteriler ile otizmden depresyona, astımdan otoimmün hastalıklara, diyabetten demansa kadar neredeyse bütün kronik hastalıklar arasındaki bağlantıyı kurmak oldu. Beyin ve Bağırsak ise bütün ezberleri bozuyor. Aradaki bu bağlantıyı ilk defa bu dâhi doktor ve bilim insanı çözüyor ve bize neden içimizdeki bahçeye (mikrobiyomumuza) iyi bakmamız gerektiğini açıklıyor, radikal ama bir o kadar da basit bir programla mikrobiyomumuzu sıfırlama, yeniden başlatma ve yenileme imkânı sağlıyor.”

      Dr. Mark Hyman, Kan Şekeri Diyeti'nin Yazarı

      “İnsanlarda sindirimi bağırsak bakterileri yapıyor. Dr. Perlmutter de bizi bu bakterilerin beynimizi iyi ya da kötü yönde nasıl etkilediğini anlamamızı sağlayacak bir yolculuğa çıkarıyor.”

      Dr. Mehmet Öz

      “Bravo! Ezber bozan son kitabıyla Dr. Perlmutter bize sağlığımızın, özellikle de beynimizin kontrolünü elimize nasıl alacağımızı bilimin yeni mikrobiyom cephesi üzerinden anlatıyor. Beynimiz ile bağırsağımız arasındaki bağlantıyı çözerek hastalıklardan nasıl kaçınacağımızı, nasıl sağlıklı yaşlanacağımızı, stresle nasıl baş edeceğimizi ve ruh halimizi nasıl kontrol edeceğimizi açıklıyor. Devrim niteliğindeki fikirler ve pratik önerilerle Dr. Perlmutter, bize beyin rahatsızlıklarına karşı savaşma fırsatı veriyor. Bayıldım bu kitaba!”

      Dr. John Ratey

  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitaba henüz kimse yorum yapmamıştır.
Kapat