%35
Rus Şiirinde Gölgeler Kolektif
Teknik Bilgiler
Stok Kodu
9786055988920
Boyut
13.50x21.00
Sayfa Sayısı
176
Basım Yeri
Ankara
Baskı
1
Basım Tarihi
2017-06
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
Türkçe

Rus Şiirinde Gölgeler20. Yüzyıl Rus Şiirinden Seçmeler

Yazar: Kolektif
Yayınevi : Bengü Yayınları
60,00TL
39,00TL
%35
Satışta değil
9786055988920
723293
Rus Şiirinde Gölgeler
Rus Şiirinde Gölgeler 20. Yüzyıl Rus Şiirinden Seçmeler
39.00

Rus şiiri... Tıpkı diğer dillerde varolan şiirler gibi kâşiflerini bekleyen sonsuz gizemli diyar. Bunu keşfetmek çeviri ve çevirmen ile mümkündür. Keşif yolu da zordur. Karşımıza yeni imgeler, renkler, sesler, kokular, kâfiyeler çıkacak. Bunlar da bizi rutini sorgulamaya, sınırları zorlamaya çağırıyorlar. Dikkatli okursak, şiirlerde gölgeleri görebiliriz: gündelik hayatın, şiirin ve şairin, denizin, geçmişin, dünya kültürünün, dilin kendisinin gölgeleridir bunlar. Bu gölgeler gerçek mi? Gerçeklik nedir ki? Görebildiklerimiz, dokunabildiklerimiz mi gerçek, yoksa... hayalimize, rüyamıza girenler mi? Çiçek mi, koku mu? Deniz mi, rengi mi? Yağmur mu, sesi mi? Bal mı, tadı mı? İkisi de gerçek. Çünkü dilde varlar.

Bu kitapta 20. yüzyıl Rus şiirlerinde var olan gölgeler, Rusça ve Türkçe olarak anlatıyor kendilerini ve sizleri gerçekliğin dildeki yansımalarıyla yüzleşmeye davet ediyor.

  • Açıklama
    • Rus şiiri... Tıpkı diğer dillerde varolan şiirler gibi kâşiflerini bekleyen sonsuz gizemli diyar. Bunu keşfetmek çeviri ve çevirmen ile mümkündür. Keşif yolu da zordur. Karşımıza yeni imgeler, renkler, sesler, kokular, kâfiyeler çıkacak. Bunlar da bizi rutini sorgulamaya, sınırları zorlamaya çağırıyorlar. Dikkatli okursak, şiirlerde gölgeleri görebiliriz: gündelik hayatın, şiirin ve şairin, denizin, geçmişin, dünya kültürünün, dilin kendisinin gölgeleridir bunlar. Bu gölgeler gerçek mi? Gerçeklik nedir ki? Görebildiklerimiz, dokunabildiklerimiz mi gerçek, yoksa... hayalimize, rüyamıza girenler mi? Çiçek mi, koku mu? Deniz mi, rengi mi? Yağmur mu, sesi mi? Bal mı, tadı mı? İkisi de gerçek. Çünkü dilde varlar.

      Bu kitapta 20. yüzyıl Rus şiirlerinde var olan gölgeler, Rusça ve Türkçe olarak anlatıyor kendilerini ve sizleri gerçekliğin dildeki yansımalarıyla yüzleşmeye davet ediyor.

  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitaba henüz kimse yorum yapmamıştır.
Kapat