Ölüm Gerçeği Abdurrahim Kaplan
Teknik Bilgiler
Stok Kodu
3990000096485
Boyut
13.50x19.50
Sayfa Sayısı
138
Baskı
1
Basım Tarihi
2012
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
Türkçe

Ölüm GerçeğiKur'an-ı Kerim'de

15,00TL
Satışta değil
3990000096485
709477
Ölüm Gerçeği
Ölüm Gerçeği Kur'an-ı Kerim'de
15.00

Hz. Adem'den bugüne, insanlık, ölümsüzlük arayışına girmiş, ölüme çareler aramıştır. Çare bulamayınca ölümden kaçmaya, ancak buda fayda etmeyince ona teslim olmuştur. Çünkü ölüm, insanlık için kaçınılmaz bir olgudur. İman/İnkar ehli olan herkes, ölümü tadacaktır. İnsanlar ölüm olgusuna inançları çerçevesinde anlam vermekte, buna göre hazırlık yapmaktadırlar. Böylece İman/İnkar ehlinin ölüm olgusuna yaklaşımı da farklı olmaktadır. İman ehline göre; ölüm Allah'tandır, ahiret yurduna geçiştir. Allah'a ulaştıran vuslat köprüsüdür. Bu düşünce çerçevesinde iman ehli ahrete hazırlık yapar, dünyü ve ahirette mutluluğa erişmek ister, şehitliği arzular. İnkar ehline göre ise; hayat bu dünyadan ibarettir, ölüm bir yok oluştur, öldükten sonra diriliş yoktur. Bu düşünce çerçevesinde inkar ehli olmak zorunda kalır, bir kısmı tevbe etmek ister, ancak tevbeleri kabul olunmaz.

Çalışmamız, mukayeseli olarak ortaya koyduğumuz, iman ve inkar ehlinin ölüme bakışına açıklık getirdiğinden, üzerinde durulması gereken ve pratik değeri olan önemli bir konudur.

  • Açıklama
    • Hz. Adem'den bugüne, insanlık, ölümsüzlük arayışına girmiş, ölüme çareler aramıştır. Çare bulamayınca ölümden kaçmaya, ancak buda fayda etmeyince ona teslim olmuştur. Çünkü ölüm, insanlık için kaçınılmaz bir olgudur. İman/İnkar ehli olan herkes, ölümü tadacaktır. İnsanlar ölüm olgusuna inançları çerçevesinde anlam vermekte, buna göre hazırlık yapmaktadırlar. Böylece İman/İnkar ehlinin ölüm olgusuna yaklaşımı da farklı olmaktadır. İman ehline göre; ölüm Allah'tandır, ahiret yurduna geçiştir. Allah'a ulaştıran vuslat köprüsüdür. Bu düşünce çerçevesinde iman ehli ahrete hazırlık yapar, dünyü ve ahirette mutluluğa erişmek ister, şehitliği arzular. İnkar ehline göre ise; hayat bu dünyadan ibarettir, ölüm bir yok oluştur, öldükten sonra diriliş yoktur. Bu düşünce çerçevesinde inkar ehli olmak zorunda kalır, bir kısmı tevbe etmek ister, ancak tevbeleri kabul olunmaz.

      Çalışmamız, mukayeseli olarak ortaya koyduğumuz, iman ve inkar ehlinin ölüme bakışına açıklık getirdiğinden, üzerinde durulması gereken ve pratik değeri olan önemli bir konudur.

  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitaba henüz kimse yorum yapmamıştır.
Kapat