%30
Naziliğin İçyüzü Ahmet Emin Yalman
Teknik Bilgiler
Stok Kodu
9789750845048
Boyut
16.50x24.00
Sayfa Sayısı
120
Basım Yeri
İstanbul
Baskı
2
Basım Tarihi
2020-03
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
Türkçe

Naziliğin İçyüzü

14,00TL
9,80TL
%30
Satışta değil
9789750845048
793286
Naziliğin İçyüzü
Naziliğin İçyüzü
9.80

Yakınçağ dünya tarihinin tartışmasız en büyük felaketi olan İkinci Dünya Savaşı'na giden yol nasıl açıldı? Bu felaketin baş müsebbibi olan Hitler kimdi, nasıl bir insandı? Nerede, ne zaman ve nasıl yetişmiş, nasıl siyasete girmiş ve yükselmişti? Goethe'nin, Schiller'in, Beethoven'in, Nietzsche'nin milleti, nasıl olmuş da kendi bünyesinden Nazizm gibi bir canavarı çıkarabilmişti? Bu felakete yol açan kültürel etkenler, Al­man milletinin bazı özellikleri ve Almanların büyük adam bildiği bazı kişilerin kü­çük hesapları nelerdi? Almanya'da Nazizm'in yükselmesinin başlıca etkenlerinden olan “arkadan vurulma” efsanesinin kökeni neydi? Almanya'nın savaştan önceki son senelerde elde ettiği kazanımlara bakılınca haksızlığa uğradığı söylenebilir miydi? Hitler'in iktidara yürürken kullandığı en büyük kozlardan biri olan Reichstag yangı­nının içyüzü neydi? Nazizm nasıl başladı, nasıl gelişti, daha sonra kendi kadrolarını nasıl tasfiye etti?

Türkiye' nin ilk “mektepli gazetecisi” olan Ahmet Emin Yalman, 1945 yılında, savaşın sonucunun artık belli olduğu ama henüz bitmediği bir tarihte yayımladığı Naziliğin İçyüzü'nde işte bu sorulara cevap veriyor.

  • Açıklama
    • Yakınçağ dünya tarihinin tartışmasız en büyük felaketi olan İkinci Dünya Savaşı'na giden yol nasıl açıldı? Bu felaketin baş müsebbibi olan Hitler kimdi, nasıl bir insandı? Nerede, ne zaman ve nasıl yetişmiş, nasıl siyasete girmiş ve yükselmişti? Goethe'nin, Schiller'in, Beethoven'in, Nietzsche'nin milleti, nasıl olmuş da kendi bünyesinden Nazizm gibi bir canavarı çıkarabilmişti? Bu felakete yol açan kültürel etkenler, Al­man milletinin bazı özellikleri ve Almanların büyük adam bildiği bazı kişilerin kü­çük hesapları nelerdi? Almanya'da Nazizm'in yükselmesinin başlıca etkenlerinden olan “arkadan vurulma” efsanesinin kökeni neydi? Almanya'nın savaştan önceki son senelerde elde ettiği kazanımlara bakılınca haksızlığa uğradığı söylenebilir miydi? Hitler'in iktidara yürürken kullandığı en büyük kozlardan biri olan Reichstag yangı­nının içyüzü neydi? Nazizm nasıl başladı, nasıl gelişti, daha sonra kendi kadrolarını nasıl tasfiye etti?

      Türkiye' nin ilk “mektepli gazetecisi” olan Ahmet Emin Yalman, 1945 yılında, savaşın sonucunun artık belli olduğu ama henüz bitmediği bir tarihte yayımladığı Naziliğin İçyüzü'nde işte bu sorulara cevap veriyor.

  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitaba henüz kimse yorum yapmamıştır.
Kapat