%35
Müslüman Aydın Gazali Hakkında Bir Araştırma %15 indirimli William Mon
Teknik Bilgiler
Stok Kodu
9799758217273
Boyut
13.50x21.00
Sayfa Sayısı
173
Basım Yeri
Samsun
Baskı
2
Basım Tarihi
2013-05
Çeviren
Hanifi Özcan
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
Türkçe

Müslüman AydınGazali Hakkında Bir Araştırma

20,00TL
13,00TL
%35
Satışta değil
9799758217273
365443
Müslüman Aydın
Müslüman Aydın Gazali Hakkında Bir Araştırma
13.00

Bir filozof-kelamcı olan Gazali'nin hayatı ve düşüncesi, İslam toplumunun manevi değerlerini tespit etmede esaslı bir rol oynamıştır. Yazar, bu yeni biyografik eserde Gazali'nin başarısını Bilgi Sosyalojisi açısından değerlendirmekte ve aynı zamanda, uzman olmayan araştırıcıya kendi İslam anlayışını genişletme gücünü vermektedir. Bu kitap, değişik bir düzeyde, günümüz dünyasının güç şartlarında bir çok aydın tarafından duyulan ilgiden doğmuştur. Eğer biz tarihin akışının, büyük ölçüde ekonomik ve maddi faktörler tarafından tayin edildiğini kabul edecek olursak, görevi fikirlerle uğraşmak olan aydının rolü nedir? Onlar aydınlar olarak, içinde yaşadıkları dünyanın buhranlı durumunda, onu tehdit eden yıkıcı unsurlardan kurtarmak için özel bir çözüm yolu bulabilirler mi?

İşte W. M. Watt, en büyük İslam aydınlarından birinin mücadele ve başarısını araştırmak suretiyle bu sorularla bir cevap verme girişiminde bulunmuştur.

  • Açıklama
    • Bir filozof-kelamcı olan Gazali'nin hayatı ve düşüncesi, İslam toplumunun manevi değerlerini tespit etmede esaslı bir rol oynamıştır. Yazar, bu yeni biyografik eserde Gazali'nin başarısını Bilgi Sosyalojisi açısından değerlendirmekte ve aynı zamanda, uzman olmayan araştırıcıya kendi İslam anlayışını genişletme gücünü vermektedir. Bu kitap, değişik bir düzeyde, günümüz dünyasının güç şartlarında bir çok aydın tarafından duyulan ilgiden doğmuştur. Eğer biz tarihin akışının, büyük ölçüde ekonomik ve maddi faktörler tarafından tayin edildiğini kabul edecek olursak, görevi fikirlerle uğraşmak olan aydının rolü nedir? Onlar aydınlar olarak, içinde yaşadıkları dünyanın buhranlı durumunda, onu tehdit eden yıkıcı unsurlardan kurtarmak için özel bir çözüm yolu bulabilirler mi?

      İşte W. M. Watt, en büyük İslam aydınlarından birinin mücadele ve başarısını araştırmak suretiyle bu sorularla bir cevap verme girişiminde bulunmuştur.

  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitaba henüz kimse yorum yapmamıştır.
Kapat