%25
Karanlıktan Işık Yontanlar 1976 - 2008 (Ciltli) %15 indirimli Enis Bat
Teknik Bilgiler
Stok Kodu
9789755707310
Boyut
16.00x24.00
Sayfa Sayısı
533
Basım Yeri
İstanbul
Baskı
1
Basım Tarihi
2015-05
Kapak Türü
Ciltli
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
Türkçe

Karanlıktan Işık Yontanlar 1976-2008 (Ciltli)Sanat Üzerine Denemeler 3

Yazar: Enis Batur
Yayınevi : Sel Yayıncılık
80,00TL
60,00TL
%25
Satışta değil
9789755707310
612505
Karanlıktan Işık Yontanlar 1976-2008 (Ciltli)
Karanlıktan Işık Yontanlar 1976-2008 (Ciltli) Sanat Üzerine Denemeler 3
60.00

Yüzyılımız, bir önceki yüzyılın daldığı bir uykunun kabusunu görüyor hala. Sanayi Devrimi'nin, Teknoloji Devrimi'nin yarattığı kırılmalar, Sanat'ın akış düzenini altüst etmeye yetmişti: Hüner ve ustalık hızla “makina”nın hışmına uğramış, fotoğraftan sinemaya, ses kayıt araçlarından otomobil'e peşpeşe devreye giren yenilikler, yaratıcı kişilerin odağını parçalamaya yetmişti. Modernler, işte bu kavşakta doğdular. Onlar, başka bir canlı türünün temsilcileri mi sayılmalıydılar, geçici bir hastalığın sonuçları mı: Bugün bile kesin bir yanıtına kavuşamadığımız, kanatıcı, kanırtıcı bir soru. Dönüp baktığımızda, bütün söyleyebileceğimiz, bir bakıma kesinleyebileceğimiz şu: Modernlikle birlikte, bireyin “gerçek” ile savaşıma girdiği tartışılmayacak bir olgu. Yüzyıllar boyu yansıtmaya, öykünmeye, birebir karşılığını aramaya çalıştığı gerçeğin karşısında, artık onu bozuşturmak, yüzünün arkasındaki yüzü deşifre etmek tutkusuyla duruyordu yaratıcılar. 20. yüzyılın, sanat alanında bu programla başladığını söylemek güç olmasa gerek.

Sel Yayıncılık, Enis Batur'un dört ciltte toplanacak “Edebiyat ve Sanat Üzerine Denemeler'inin ilk kitabı Son Modernler'in ve ikinci kitabı Yazının Sınır Boyuna Yolculuklar'ın ardından üçüncü cildi okura sunuyor. Dizi, 2015 yılında tamamlanacak.

  • Açıklama
    • Yüzyılımız, bir önceki yüzyılın daldığı bir uykunun kabusunu görüyor hala. Sanayi Devrimi'nin, Teknoloji Devrimi'nin yarattığı kırılmalar, Sanat'ın akış düzenini altüst etmeye yetmişti: Hüner ve ustalık hızla “makina”nın hışmına uğramış, fotoğraftan sinemaya, ses kayıt araçlarından otomobil'e peşpeşe devreye giren yenilikler, yaratıcı kişilerin odağını parçalamaya yetmişti. Modernler, işte bu kavşakta doğdular. Onlar, başka bir canlı türünün temsilcileri mi sayılmalıydılar, geçici bir hastalığın sonuçları mı: Bugün bile kesin bir yanıtına kavuşamadığımız, kanatıcı, kanırtıcı bir soru. Dönüp baktığımızda, bütün söyleyebileceğimiz, bir bakıma kesinleyebileceğimiz şu: Modernlikle birlikte, bireyin “gerçek” ile savaşıma girdiği tartışılmayacak bir olgu. Yüzyıllar boyu yansıtmaya, öykünmeye, birebir karşılığını aramaya çalıştığı gerçeğin karşısında, artık onu bozuşturmak, yüzünün arkasındaki yüzü deşifre etmek tutkusuyla duruyordu yaratıcılar. 20. yüzyılın, sanat alanında bu programla başladığını söylemek güç olmasa gerek.

      Sel Yayıncılık, Enis Batur'un dört ciltte toplanacak “Edebiyat ve Sanat Üzerine Denemeler'inin ilk kitabı Son Modernler'in ve ikinci kitabı Yazının Sınır Boyuna Yolculuklar'ın ardından üçüncü cildi okura sunuyor. Dizi, 2015 yılında tamamlanacak.

  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitaba henüz kimse yorum yapmamıştır.
Kapat