%30
İlim Semasında Bir Yıldız Mustafa Asım Köksal Asım Cüneyd Köksal
Teknik Bilgiler
Stok Kodu
9786052071182
Boyut
13.50x21.00
Sayfa Sayısı
400
Basım Yeri
İstanbul
Baskı
1
Basım Tarihi
2018-01
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
Türkçe

İlim Semasında Bir Yıldız Mustafa Asım KöksalHayatı, Hatıraları, Eserlerinden Seçmeler

35,00TL
24,50TL
%30
Satışta değil
9786052071182
737074
İlim Semasında Bir Yıldız Mustafa Asım Köksal
İlim Semasında Bir Yıldız Mustafa Asım Köksal Hayatı, Hatıraları, Eserlerinden Seçmeler
24.50

Mustafa Asım Köksal, Osmanlı'dan günümüze miras kalan İslami ilim geleneğinin son temsilcilerindendir. Her türlü imkânsızlıklar içerisinde, yüksek seviyede medrese ve mektep tahsili görme imkânı bulamadan, büyük ölçüde kendi kendini yetiştirerek ortaya dünya çapında itibar gören eserler koyabilmiştir. Özellikle Resulullah'ın (s.a.v.) hayatı ve siretine odaklanan ve İslâm tarihi sahası özelinde diğer İslâmî ilimleri de kuşatan bu ilmî çaba haricinde, 31 sene süren Diyanet İşleri'ndeki memuriyeti sırasında, ilk Diyanet İşleri reisinden itibaren birçok önemli şahsiyeti tanımış, yakın tarihimizin çeşitli hadiselerine şahit olmuştur. Bilhassa ikinci Diyanet reisi Şerefeddin Yaltkaya'yı çok yakından tanımak fırsatı bulmuş, kendisi hakkında birinci elden önemli bilgiler edinmiştir. Ayrıca son devrin -günümüzde kendisi hakkında hemen hiçbir şey bilinmeyen- mutasavvıflarından İskilipli İbrahim Edhem Efendi'nin müridi ve halifesi olması sayesinde, ilim yoluyla tasavvufî hayatı şahsiyetinde birleştirmiş ve böylece bir Osmanlı âlimi olmanın gereğini yerine getirmiştir.

Bu kitapMustafa Asım Köksal'ın hayatını, kendi notlarına ve şifâhî anlatımlarına dayalı hâtıralarını,İslâm Tarihibaşta olmak üzere eserlerinin yazım safahatını, kendisi hakkında yazılanları içermekte, 20. yüzyılda yaşamış bir İslâm âliminin penceresinden ülkemizin din-devlet ilişkileri tarihine de ışık tutmaktadır.

  • Açıklama
    • Mustafa Asım Köksal, Osmanlı'dan günümüze miras kalan İslami ilim geleneğinin son temsilcilerindendir. Her türlü imkânsızlıklar içerisinde, yüksek seviyede medrese ve mektep tahsili görme imkânı bulamadan, büyük ölçüde kendi kendini yetiştirerek ortaya dünya çapında itibar gören eserler koyabilmiştir. Özellikle Resulullah'ın (s.a.v.) hayatı ve siretine odaklanan ve İslâm tarihi sahası özelinde diğer İslâmî ilimleri de kuşatan bu ilmî çaba haricinde, 31 sene süren Diyanet İşleri'ndeki memuriyeti sırasında, ilk Diyanet İşleri reisinden itibaren birçok önemli şahsiyeti tanımış, yakın tarihimizin çeşitli hadiselerine şahit olmuştur. Bilhassa ikinci Diyanet reisi Şerefeddin Yaltkaya'yı çok yakından tanımak fırsatı bulmuş, kendisi hakkında birinci elden önemli bilgiler edinmiştir. Ayrıca son devrin -günümüzde kendisi hakkında hemen hiçbir şey bilinmeyen- mutasavvıflarından İskilipli İbrahim Edhem Efendi'nin müridi ve halifesi olması sayesinde, ilim yoluyla tasavvufî hayatı şahsiyetinde birleştirmiş ve böylece bir Osmanlı âlimi olmanın gereğini yerine getirmiştir.

      Bu kitapMustafa Asım Köksal'ın hayatını, kendi notlarına ve şifâhî anlatımlarına dayalı hâtıralarını,İslâm Tarihibaşta olmak üzere eserlerinin yazım safahatını, kendisi hakkında yazılanları içermekte, 20. yüzyılda yaşamış bir İslâm âliminin penceresinden ülkemizin din-devlet ilişkileri tarihine de ışık tutmaktadır.

  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitaba henüz kimse yorum yapmamıştır.
Kapat