%20
Hedonik ve Faydacı Tüketim Eda Sezerer Albayrak
Teknik Bilgiler
Stok Kodu
9786053371885
Boyut
13.50x21.50
Sayfa Sayısı
240
Basım Yeri
İstanbul
Baskı
1
Basım Tarihi
2018-12
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
Türkçe

Hedonik ve Faydacı Tüketimİnternet Üzerinden Alışveriş Alışkanlıkları

Yayınevi : Litera Türk
75,00TL
60,00TL
%20
Satışta değil
9786053371885
771793
Hedonik ve Faydacı Tüketim
Hedonik ve Faydacı Tüketim İnternet Üzerinden Alışveriş Alışkanlıkları
60.00

Günümüzde tüketim, bireylerin yaşamlarını devam ettirebilmeleri için ihtiyaç duydukları temel gereksinimlerini karşılamalarının çok ötesine geçmiştir. Hızla artan yeni hizmet alanları ve yeni ürünler bireyleri tüketime yönelik bir davranış içerisine yönlendirmektedir. Tüketicilerin satın alma davranışları pek çok farklı unsurdan etkilenmektedir. Bu unsurlar arasında psikolojik etkiler, sosyo-kültürel belirleyiciler, demografik değişkenler, pazarlama çabalarının etkileri ve durumsal etkiler yer almaktadır. Tüketici tercihleri yaşam tarzlarına göre hazsal (hedonic) ve faydacı (utilitarian) özelliklerine göre yönlendirilmektedir.

Bu eserde, hazsal ve faydacı tüketim konusu kavram olarak açıklanmasının yanı sıra bu konu, ilgili diğer konularla ve bir uygulama örneğiyle ortaya konmaktadır.

  • Açıklama
    • Günümüzde tüketim, bireylerin yaşamlarını devam ettirebilmeleri için ihtiyaç duydukları temel gereksinimlerini karşılamalarının çok ötesine geçmiştir. Hızla artan yeni hizmet alanları ve yeni ürünler bireyleri tüketime yönelik bir davranış içerisine yönlendirmektedir. Tüketicilerin satın alma davranışları pek çok farklı unsurdan etkilenmektedir. Bu unsurlar arasında psikolojik etkiler, sosyo-kültürel belirleyiciler, demografik değişkenler, pazarlama çabalarının etkileri ve durumsal etkiler yer almaktadır. Tüketici tercihleri yaşam tarzlarına göre hazsal (hedonic) ve faydacı (utilitarian) özelliklerine göre yönlendirilmektedir.

      Bu eserde, hazsal ve faydacı tüketim konusu kavram olarak açıklanmasının yanı sıra bu konu, ilgili diğer konularla ve bir uygulama örneğiyle ortaya konmaktadır.

  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitaba henüz kimse yorum yapmamıştır.
Kapat