Teknik Bilgiler
Stok Kodu
9786054927173
Boyut
135-195
Sayfa Sayısı
284
Baskı
2
Basım Tarihi
2014-11
Kapak Türü
Karton
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
Türkçe

Gece - Zahit

20,00TL
Satışta değil
9786054927173
547413
Gece - Zahit
Gece - Zahit
20.00
Usta bir öykücüden ödüllü bir ilk roman, Zahit: Hasan Özkılıç, ülkenin doğusundaki zalim kargaşadan batıya kaçmak zorunda kalan bir ailenin, farklı yollara sapan dört kardeş üzerinden izlenen uyum mücadelesini anlatıyor. Erkenden isyan bayrağını çekip ailesini terk ederek örgütlü mücadeleye giren, tanık oldukları nedeniyle mücadeleyi sorgulayan Zahit; taşındıkları Şenlik Mahallesinde ilk tanıştığı çocuğa gönlünü kaptıran ama zamanla kocasıyla birlikte batakhanelere sürüklenen Süsen; babasıyla abisinin evi terk etmesiyle ailenin temel direği olan, siyasi mücadeleye yönelince hapse düşen Nihat ve büyüyünce dizi filmlerde oynamak isteyen ama hayalleri değişmek zorunda kalan genç Gülcan... Dört kardeşin ve çevrelerindeki insanların tutkuları, özlemleri, öfkeleri, sevinçleri ve kaderleri ülke koşulları tarafından belirlenirken, Özkılıç Türkiyenin yakın tarihinin panoramasını çiziyor. 1980 sonrasının toplumsal yaşamıyla siyasi-ekonomik çatışmalarının, köy boşaltmaların ve açlık grevlerinin arka planda olduğu bu panorama için yazar, 2013 yılında 42. Orhan Kemal Roman Ödülüne değer bulunmuştur. Senaryosu yazılmış olan Zahit, Erden Kıral tarafından filme aktarılacaktır.

Zahit, taşıdığı evrensel temalar, sahip olduğu özgün yapı, lirik anlatım, insana özgü dramların gerçekçi bir biçimde dile getirilmesi sayesinde yıllar sonra da okunacak bir romandır.
Şahin Yıldırım - Radikal
  • Açıklama
    • Usta bir öykücüden ödüllü bir ilk roman, Zahit: Hasan Özkılıç, ülkenin doğusundaki zalim kargaşadan batıya kaçmak zorunda kalan bir ailenin, farklı yollara sapan dört kardeş üzerinden izlenen uyum mücadelesini anlatıyor. Erkenden isyan bayrağını çekip ailesini terk ederek örgütlü mücadeleye giren, tanık oldukları nedeniyle mücadeleyi sorgulayan Zahit; taşındıkları Şenlik Mahallesinde ilk tanıştığı çocuğa gönlünü kaptıran ama zamanla kocasıyla birlikte batakhanelere sürüklenen Süsen; babasıyla abisinin evi terk etmesiyle ailenin temel direği olan, siyasi mücadeleye yönelince hapse düşen Nihat ve büyüyünce dizi filmlerde oynamak isteyen ama hayalleri değişmek zorunda kalan genç Gülcan... Dört kardeşin ve çevrelerindeki insanların tutkuları, özlemleri, öfkeleri, sevinçleri ve kaderleri ülke koşulları tarafından belirlenirken, Özkılıç Türkiyenin yakın tarihinin panoramasını çiziyor. 1980 sonrasının toplumsal yaşamıyla siyasi-ekonomik çatışmalarının, köy boşaltmaların ve açlık grevlerinin arka planda olduğu bu panorama için yazar, 2013 yılında 42. Orhan Kemal Roman Ödülüne değer bulunmuştur. Senaryosu yazılmış olan Zahit, Erden Kıral tarafından filme aktarılacaktır.

      Zahit, taşıdığı evrensel temalar, sahip olduğu özgün yapı, lirik anlatım, insana özgü dramların gerçekçi bir biçimde dile getirilmesi sayesinde yıllar sonra da okunacak bir romandır.
      Şahin Yıldırım - Radikal
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitaba henüz kimse yorum yapmamıştır.
Kapat