Evliya Çelebi %24 indirimli Evliya Çelebi
Teknik Bilgiler
Stok Kodu
9799752631358
Boyut
135-195
Sayfa Sayısı
112
Baskı
3
Basım Tarihi
2016-01
Çeviren
Hasan Ahmet Gökçe
Kapak Türü
Karton
Kağıt Türü
2.Hamur
Dili
Türkçe

Evliya ÇelebiSeyahatnameden Seçmeler

Yayınevi : Timaş Yayınları
3,00TL
Satışta değil
9799752631358
551982
Evliya Çelebi
Evliya Çelebi Seyahatnameden Seçmeler
3.00
Tarihin en önemli seyyahlarından Evliya Çelebi, elli bir yıllık seyahat hayatı boyunca gezdiği yerleri ve gördüklerini samimi ve nükteli bir üslupla kayda geçirmiştir. Seyahatnâme, Evliya'nın gezdiği memleketlerdeki yaşantıyı, o coğrafyada yaşayan dilleri, dinleri, kültürleri ayrıntılı bir biçimde okuyucuya aktarır. Evliya Çelebi, maceracı bir ruha sahiptir. Osmanlı ordusunun gerçekleştirdiği, birçok sefere katılmış, sık sık saray erkânında bulunmuş, hem Osmanlı tebaasında, hem de yönetim katında yaşananlara şahit olma imkânını yakalamıştır.

Bu nedenle Evliya Çelebi Seyahatnâmesi bizim için çok önemli bir tarih, kültür, coğrafya, folklor ve gelenek görenek kaynağıdır.
  • Açıklama
    • Tarihin en önemli seyyahlarından Evliya Çelebi, elli bir yıllık seyahat hayatı boyunca gezdiği yerleri ve gördüklerini samimi ve nükteli bir üslupla kayda geçirmiştir. Seyahatnâme, Evliya'nın gezdiği memleketlerdeki yaşantıyı, o coğrafyada yaşayan dilleri, dinleri, kültürleri ayrıntılı bir biçimde okuyucuya aktarır. Evliya Çelebi, maceracı bir ruha sahiptir. Osmanlı ordusunun gerçekleştirdiği, birçok sefere katılmış, sık sık saray erkânında bulunmuş, hem Osmanlı tebaasında, hem de yönetim katında yaşananlara şahit olma imkânını yakalamıştır.

      Bu nedenle Evliya Çelebi Seyahatnâmesi bizim için çok önemli bir tarih, kültür, coğrafya, folklor ve gelenek görenek kaynağıdır.
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitaba henüz kimse yorum yapmamıştır.
Kapat