%35
Devlet Platon (Eflatun)
Teknik Bilgiler
Stok Kodu
9786057755247
Boyut
12.50x19.50
Sayfa Sayısı
432
Baskı
1
Basım Tarihi
2020-01
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
Türkçe

DevletTam Metin

60,00TL
39,00TL
%35
Satışta değil
9786057755247
818552
Devlet
Devlet Tam Metin
39.00

Platon, Sokrates'in en parlak öğrencilerinden birisidir. Sokrates'in ölüme mahkûm edilmesinden sonra tüm enerjisini felsefe ve politika arasındaki ilişkiyi araştırmaya, iyi bir insanın nasıl olduğunu ve en iyi devlet biçiminin hangisi olduğunu bulmaya adar. Bu ideal devlet ve insan arayışı onu filozofları öldürmeyecek bir yönetim şeklini Devlet adlı kitabı yazarak anlatmaya iter. Diyaloglardan oluşan bu kitapta Sokrates'i konuşturur ve iyilik, eşitlik, haklılık, güçlülük gibi değerleri göz önünde bulundurarak ideal devlete ulaşır. Platon, Sokrates'ten öğrendiği, soru - cevap esasına dayanan bu tartışma şeklini Devlet'te en iyi şekilde yansıtmıştır.

Platon, herkesin farklı bir şeyler bulabileceği bu kitapta ideal devleti adım adım oluştururken bizleri de içlerimizdeki devleti düşünmeye ve irdelemeye davet ediyor.

  • Açıklama
    • Platon, Sokrates'in en parlak öğrencilerinden birisidir. Sokrates'in ölüme mahkûm edilmesinden sonra tüm enerjisini felsefe ve politika arasındaki ilişkiyi araştırmaya, iyi bir insanın nasıl olduğunu ve en iyi devlet biçiminin hangisi olduğunu bulmaya adar. Bu ideal devlet ve insan arayışı onu filozofları öldürmeyecek bir yönetim şeklini Devlet adlı kitabı yazarak anlatmaya iter. Diyaloglardan oluşan bu kitapta Sokrates'i konuşturur ve iyilik, eşitlik, haklılık, güçlülük gibi değerleri göz önünde bulundurarak ideal devlete ulaşır. Platon, Sokrates'ten öğrendiği, soru - cevap esasına dayanan bu tartışma şeklini Devlet'te en iyi şekilde yansıtmıştır.

      Platon, herkesin farklı bir şeyler bulabileceği bu kitapta ideal devleti adım adım oluştururken bizleri de içlerimizdeki devleti düşünmeye ve irdelemeye davet ediyor.

  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitaba henüz kimse yorum yapmamıştır.
Kapat