Teknik Bilgiler
Stok Kodu
9789754030372
Boyut
130-195
Sayfa Sayısı
278
Basım Yeri
Ankara
Çeviren
Kurtuluş Dinçer
Kapak Türü
Karton
Dili
Türkçe

Bilgisayar Ne SayarRakamların Evrensel Tarihi Ix

Yazar: Georges Ifrah
Yayınevi : Tübitak
0,00TL
Satışta değil
9789754030372
375892
Bilgisayar Ne Sayar
Bilgisayar Ne Sayar Rakamların Evrensel Tarihi Ix
0.00
"Ne olduysa o zaman oldu! Tanrı alçakgönüllü bendenizin o gününün tamamen ötekiler gibi olmasını istemedi." "O gün" öğrencileri Georges Ifrah'a yanıtlayamadığı şu soruyu sormuşlardı: "Efendim, rakamlar nereden geliyor? Sıfırı kim icat etti?" Gerçekten nereden geliyordu rakamlar? Bu alışılmış simgeler bize öyle açık geliyordu ki, onları bir tanrının ya da bir uygarlık kahramanının eksiksiz bir armağanı olarak birdenbire ortaya çıkmış sanıyorduk. Böyle başladı Ifrah'ın serüveni ve 20 yıllık bir çalışmadan sonra Fransa'da geçtiğimiz yıllarda büyük yankılar uyandıran, en çok satılan kitaplar arasına giren Rakamların Evrensel Tarihi adlı eşsiz bir yapıt ortaya çıktı.
TÜBİTAK Popüler Bilim Kitapları'nın Türk okuruna sunduğu bu binlerce yıllık serüven IX. ciltle beraber tamamlanmış oluyor.
  • Açıklama
    • "Ne olduysa o zaman oldu! Tanrı alçakgönüllü bendenizin o gününün tamamen ötekiler gibi olmasını istemedi." "O gün" öğrencileri Georges Ifrah'a yanıtlayamadığı şu soruyu sormuşlardı: "Efendim, rakamlar nereden geliyor? Sıfırı kim icat etti?" Gerçekten nereden geliyordu rakamlar? Bu alışılmış simgeler bize öyle açık geliyordu ki, onları bir tanrının ya da bir uygarlık kahramanının eksiksiz bir armağanı olarak birdenbire ortaya çıkmış sanıyorduk. Böyle başladı Ifrah'ın serüveni ve 20 yıllık bir çalışmadan sonra Fransa'da geçtiğimiz yıllarda büyük yankılar uyandıran, en çok satılan kitaplar arasına giren Rakamların Evrensel Tarihi adlı eşsiz bir yapıt ortaya çıktı.
      TÜBİTAK Popüler Bilim Kitapları'nın Türk okuruna sunduğu bu binlerce yıllık serüven IX. ciltle beraber tamamlanmış oluyor.
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitaba henüz kimse yorum yapmamıştır.
Kapat